Група: 5 - 8 г.

„Интересни науки“ са интерактивните научни класове на „ДНК- Детски Научен Клас“, които ще разбълбукат онова така безценно детско приключенско чувство.

Целта е да покажем, че науката не е страшна купчина от сухи формули и бледи картинки, а е изключително вълнуваща, интересна и полезна. Тя е начин на мислене, който отваря врати към непознати светове и развива нови умения у децата.

Интерактивните научни класове:

 • стимулират вроденото детско любопитство и приключенско чувство;
 • развиват въображението;
 • оформят собствено разбиране за света чрез научни демонстрации, експериментиране с насока и свободно изследване.

Децата ще се запознаят с интригуващи факти, ще изследват основни процеси и ще развиват умения, които надхвърлят областта на науката.

С „ДНК – Детски Научен Клас“ имаме за цел да представим ученето чрез преживяване, практически опити и забавление, защото знаем колко важно е ангажирането на всички сетива у децата. Когато идеите са представени по забавен, интригуващ и нов начин и се тестват практически, децата не само са по-мотивирани да учат, но и запомнят по-бързо и ефективно информацията. Уменията, които придобиват и нагласата сами да търсят отговори и да учат, се превръщат в дълготраен навик и начин за справяне с непрекъснато изменящите се предизвикателства на съвременния свят.

Какви са успехите, които децата ще постигнат?

Децата искат да учат още и нямат търпение да дойде следващия час. Изгражда се една култура на желание и вътрешен стимул към продължаващо образование. Децата си тръгват не само с усвоени теоретични знания, но и с практически опит. Експериментите затвърждават наученото и карат децата да се замислят на по-дълбоко ниво. Развиват се както фината моторика чрез лабораторните упражнения, така и умението за работа в екип. Увеличават се фокусът и вниманието на децата и се насърчава независимата мисъл. Децата са по-свободни да експериментират, мислят и творят, което е предпоставка за гъвкавост в справянето с бъдещи задачи в личен и академичен план.

Защо да запиша детето си?

Защото децата са щастливи да учат чрез експерименти и преживяване. Това е бъдещето на образованието и децата трябва да искат сами да се учат и развиват. Този курс ще да даде на децата  уменията да се справят с предизвикателствата с независима мисъл, креативност и отговорност, а не с теоретични факти, които може и да са безполезни след 20 или 30 години.

Защото науката е начин на мислене, а децата са нашето бъдеще. А ние творим с мисълта за бъдещето.

Какво трябва да знаете преди да запишете детето си?

Би било прекрасно, ако след всеки клас се дава шанс на децата да разкажат вкъщи какво са правили, да се насърчава интереса им и да им се позволява да продължават да експериментират вкъщи или да им се предлага образователна информация, допълваща интереса им.

Детският научен клас е безопасна емоционална и психическа среда за всяко дете и държим да се поддържа ниво на уважение и внимание към и от всяко дете. При нарушаване на правилата за поведение в класа, с оглед на физическата, емоционална и психическа безопасност на всички деца, си запазваме правото да разговаряме с родителите и да молим за съдействие като при системно нарушение може да се наложи прекратяване на участието в курса. Държим също така на точността при предавне и посрещане на децата. Важно е да получим и информация за потенциални здравословни състояния на децата преди започване на курса, например алергии или специални нужди на децата.

Информация

 • Кога:

  Стартира на 19.10 събота, от 16:00 до 17:00 ч.

  • Провежда се всяка събота от 16:00 до 17:00 ч.
  • Продължителност на модула – 6 седмици
 • Цена:

  150 лв. за модул.

 • Начин на плащане:

  На място в брой или с карта.

Интродукция в света на химията:

Тема 1: Побъркани полимери (2 урока)
В двата урока за полимери ще направим първи стъпки в химията като ще говорим за молекули и химически връзки, ще изследваме свойствата на различни полимери и ще забъркаме няколко научни отвари от полимери за вкъщи.

Тема 2: Газирани реакции и вулкани (1 урок)
Ще проследим няколко химически реакции, които отделят газове и ще използваме част от тях, за да направим химически вулкани с изригваща пяна. Ще загатнем и темата за екзо-и-ендотермични реакции.

Тема 3: Химически хамелеони (1 урок)
Ще изследваме реакции, които си сменят цвета при промяна в киселинността на разтвора или наличието на газ. Ще говорим за pH, индикатори и ще тестваме за наличие на скорбяла в хранителни продукти.

Тема 4: Разтвори и кристали (2 урока)
В последните два урока ще разберем разликата между смес, разтвор и суспензия. Ще тестваме разтворимостта на различни вещества, ще направим наситени и пренаситени разтвори, с помощта на които ще направим няколко вида солни кристали за вкъщи.

Адриана

Здравейте, аз съм Ади от „ДНК- Детски Научен Клас“ и нямам търпение да разкрия магията на науките на Вашите деца. Те със сигурност ще се влюбят.

Моят опит:
Моят опит е изключително разнообразен. Завършила съм строително инженерство и инженерна екология, но професионалният ми път започна в сферата на бизнес развитието и продажбите. В последните години, обаче, се посветих именно на преподаването и вярвам, че това е моето призвание. От вече над 4 години преподавам въздушна акробатика на деца и възрастни.
А сега преоткрих и любовта си към науките и щастието, което ми носят децата с техните учудени погледи жадни за още знания.

Защо се включвам в проекта Фабрика за Мечти:
Искам да предам любовта към науката на още повече деца и да им помогна да станат откриватели – любопитни, питащи, търсещи и искащи да научат нови неща.

Интересни факти за мен:
Обожавам да вися надолу с главата от високо, завързана само за краката си. И уча и други хора да го правят 🙂 Посвещавам времето си само на неща, които правя с желание и които ме карат да се чувствам щастлива.

Какво ме вдъхновява в работата ми:
Възможността да предам своята мотивация и от своята любов към това, което правя. Обичам да виждам как моята страст започва да прави и други хора щастливи.
Искам децата да се превърнат в откриватели. Не само да се забавляват по време на заниманията ни, а да породя у тях истински интерес, който те след това сами да развият извън класната стая.

Оценки

Средна оценка

Вашата Оценка

[Total: 0   Average: 0/5]