Група: Бременни

Пренатално и перинатално възпитание. Информация и упражнения за една щастлива и осмислена бременност и за силната връзка с нероденото дете.

Периодът на бременността е непознат за всяка бъдеща майка не само физически, но и емоционално и духовно. Дори и да не е първа бременност – всяка бременност е различна и е изключително важна за развитието на бебето, неговото тяло, когнитивните способности и емоционалност.

Много народи имат различни обичаи за този период, но последните 50 години науката доказа колко много неща може ембрионът и как отношението и поведението на бъдещата майка могат да повлияят на здравето на бебето, на хода на раждането и на връзката майка – бебе.

По време на обучението ще получите цялата необходима информация за важността на вашите чувства, мисли и поведение през бременността и много упражнения и техники за овладяването им, както и за физическа и емоционална подготовка за раждането.

След курса ще можете да трансформирате негативните навици, мисли и емоции и да създадете позитивни, които да регулират хормоните преминаващи към бебето. Ще можете да създадете духовна и силна емоционална връзка с него. Това обучение се основава на психологически проучванията и специално създадени упражнения, като техния голям брой и разнообразие ще ви дадат възможност да изберете най-подходящите за Вас.

Тук ще можете в рамките на четири модула да разберете много и важна информация, да опитате различни практики, да получите отговори на въпросите си, както и да вземете описани упражненията за вкъщи, за да можете спокойно да ги научите вкъщи.

Информация

 • Времетраене на всеки модул

  Два часа (120 мин.)

 • Цена

  20 лв. при записване в един модул
  65 лв. при записване за всички модули

 • Какво трябва да знаете?

  Всички материали и информация от модулите ще бъдат изпратени по имейл, така че винаги ще можете да имате достъп до тях.
  Ако все пак желаете да водите записки, вземете със себе си тефтер и химикал.

 • Начин на плащане

  На място в брой или с карта.

МОДУЛ I - Пренатална психология - история, опит и изследвания

06.04.2019 (събота) от 13:30 до 15:30 ч.

Информативен увод за значението на пренаталното възпитание и доказването му като значимо, както и за множеството изследвания потвърждаващи удивителните умения на ембриона.

Ще говорим за думите, звуците, утвържденията и ограничаващите вярвания и как влияят върху нас и нашето бебе.

Ще разберем за плюсовете от воденето на дневник със записки от упражнения и за правилната комуникация с нероденото дете.

Ще научим НЛП упражнения в помощ на майката.

Практическата част е богата на упражнения, които силно повлияват нашето възприятие за света и могат да ни променят към по добро. Думите са неразделна част от нас и имат невероятна сила и ще видим как тя се използва за градивна промяна в психологията.

МОДУЛ II - Мисли, емоции и хормони. Взаимодействие с майката и ролята на майката.

13.04.2019 (събота) от 13:30 до 15:30 ч.

Мислите и емоциите ни са свързани с хормоните като адреналин и серотонин. Единият може да повлияе негативно, а другият – здравословно. Ще научим как хормоните влияят и как можем да контролираме този процес за здравето и благоденствието на бебето в нас. Как си взаимодейства то с нас, каква е нашата роля след раждането и как да сме подготвени за нея.

Практическата част е свързана с емоциите и тяхната дълбочина. Трудно е да променим начина, по който се чувстваме, но с упражненията ще видим как можем да направим промяна и тя се отрази благоприятно на нероденото ви бебе, защото вече към него отиват лекуващи и хармонизиращи хормони и невротрансмитери.
Ще работим върху страховете, тревогите и трансформирането на негативните емоции и мисли, използвайки освен думите и визуализациите.

МОДУЛ III - Пренатални етапи на развитие и хармония със себе си

20.04.2019 (събота) от 13:30 до 15:30 ч.

През какви етапи минава бременността? Kога бебето започва да чува и комуникира с вас? Как да бъдете в хармония със себе си? Ще научим как спокойствието и радостното чувство, музиката и мечтите да са ваши приятели през цялата бременност.

Практическата част е насочена към постигане на хармония и техники за релаксация, дишане, йога, масаж и визуализации. Ще научим коя техника в кой момент и как да се използва.

Ще научим за докосването и танца, сънищата и мечтите, песните, които да пеете на бебето, музиката която да пускате за него и вас, и как всички тези практики ще доведат до вашето вътрешно удовлетворение и едно радостно и спокойно очакване на

МОДУЛ IV - Раждането, импринтинг и първи мигове

11.05.2019 (събота) от 13:30 до 15:30 ч.

Раждането предизвиква толкова много емоции и вълнува всички бъдещи майки. Ще работим с тези емоции и ще дадем достатъчно информация, за да се чувствате уверена, когато денят настъпи. Ще се подготвите за него както емоционално, така и физически.

Практическата част включва подготовката на тялото и упражнения с йога и пози, упражнения за дишане, визуализации и музика. Психоемоционалната подготовка ще ви помогне да се преборите със страховете от раждането, болката и други, осъзнати и неосъзнати тревоги.

Мария Каменова

Здравейте, аз съм Мария Каменова, психолог, психотерапевт по когнитивно-поведенческа терапия и арт-терапия за деца. Специалист съм по ранно детско развитие и работя по медодите на Глен Доман, Монтесори, Томас Верни, Логан и др., които са едни от най-добрите и признати в световен мащаб.
Завършила съм психология в Германия, а опитът ми е в работа с групи и индивидуално с малки и пораснали деца. За мен ученето е начин на живот и не съм го прекъсвала от дете.

Какво ме вдъхновява?
Всекидневно виждам и намирам нови теми, нови открития, нови книги, които ме вдъхновяват и искам да предам тази моя страст и откритията ми на децата и родителите им.

Обичам децата и освен специалист съм и майка на две момиченца, чиито жизнерадостни очи ми дават сили, дори когато физически съм изморена.

Защо се включвам във “Фабрика за мечти Светлина”?
За мен обученията тук са възможност да дам знания, умения, спокойствие, радост, надежда, желание и мечти. Както и заедно с майките, емоционално достигнали до желанието да се включат в обучения от психологическа гледна точка, да изживеем това приключение и да сме удовлетворени от постигнатите резултати.

За какво мечтая?
Мечтая всички майки да имат достъп до информация и умения, с които да се чувстват сигурни и щастливи със своите деца.
Любимият ми цитат е: „Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв, като порасне“ – Пабло Пикасо.

Оценки

Средна оценка

Вашата Оценка

[Total: 0   Average: 0/5]