Група: Родители и деца (6+г)

Ние сме момичетата с плетките, които научихме половин България да плете, че дори и мъжете, защото е… МОДЕРНО да можеш повече. A ако с това „повече“ помогнеш и на друг, става „много повече”!

Когато деца и родители плетат, щастието е пълно!

Защо да плетем?

Плетенето официално е признато като терапевтична творческа работа, която развива моториката и мозъка.

Конкретни ползи от плетенето:

 • намалява стреса и чувството за  гняв
 • измества вниманието от неприятни мисли
 • развива чувство на удовлетвореност
 • сближава и засилва връзката родител-дете
 • развива емпатия и толерантност

Плетенето просто увлича.

Ателиетата по терапевтично плетене са за  хората търсачи на спокойствие, емпатия и приятна компания. От три години работим с деца в училища от София. Считаме, че връзката родител/дете е основен фундамент за бъдещето на всяко дете и работим целенасочено за подпомагане на изграждането ѝ във всяко семейство. За първи път за потребителите на „Фабрика за мечти Светлина“ предлагаме специално разработена програма от теми подпомагащи процеса на общуване между родител и дете.

Информация

 • Кога:

  Ателие „Мандали от прежда“ – 12.10.2019 г. (Събота)

  Ателие „Плетени кукли за ръце с луум“ – 19.10.2019 г. (Събота)

  Ателие „Врабчета от прежда“ – 26.10.2019 г. (Събота)

 • Цена

  Ателие „Мандали от прежда“ – Безплатно

  Ателие „Плетени кукли за ръце с луум“ – 40лв общо за дете и родител

  Ателие „Врабчета от прежда“ – 40лв общо за дете и родител

 • Какво трябва да знаете?

  В цената са включени всички материали за работа.
  Това, което си изплетете остава за вас 🙂
  Подходящо за деца над 6 години.

  Начин на плащане:
  На място в брой или с карта.

Мандали от прежда

12.10.2019 г. 11.00ч. – 12.30 ч.

Забавна работилница с много приятна и интересна работа по изработка на мандала от прежда. Ще се докоснем до едно древно умение и свят, който изненадва с цветове, форми и лесна техника. Един докосващ процес, в който водещ арт терапевт ще анализира формите и цветовете вплетени в сътворените от вас и детето ви мандали.

Плетени кукли за ръце с луум

19.10.2019 г. 11.00ч. – 13.00 ч.

Работилницата ще ви отведе в магичeн свят, в който въображението на родителя и детето заедно ще създадат своя приказка, свои герои и история. Всичко това ще се случи с един лесен инструмент за работа с прежда, наречен „луум“. С него бързо и лесно ще изплетете кукли за ръце, а после ще създадете и приказната история на героите 🙂

Врабчета от прежда

26.10.2019 г. 11.00ч. – 13.00 ч.

Тази работилница има за цел да повиши концентрацията на всеки от участниците, като стъпка по стъпка бъде изграден образът на врабче от прежда. Всеки ще сътвори своето врабче, ще му даде име, вълшебни качества и послание, чрез което ще отправи към света. Всичко това поднесено с много въображение, моцартова музика и изненади!

Яна, Мира, Мими

Кои сме ние?

Маргарита Соколова; Яна Георгиева, Мирослава Станева, Милена Милева – Екипът   на фондация „Има начин”, организатор на Благотворителна кампания „Изплети топлина”.

За осемте години, в които плетем непрестанно,  сме стоплили над 10 000 бездомни, през   ръцете ни са минали хиляди плетки и сме подкрепени от стотици  хора както от цяла България, така и от чужбина. За нас плетат жените от Сливенския затвор, сестрите от ордена на Майка Тереза, хората от далечните родопски села Пчеларово и Минзухар. Най-възрастната жена, която плете за нас е на 96 години, а най-малкият ни плетач е само на шест.

За какво мечтаем?
Мечтаем да научим още повече хора да плетат, да стопляме и обединяваме всички с добри сърца, като нашата най-голяма мечта е да изградим център за рехабилитация и адаптация на бездомни.

Оценки

Средна оценка

Вашата Оценка

[Total: 0   Average: 0/5]