Физическите и умствени ползи от свиренето на музикален инструмент са научно доказани. Музиката намалява стреса и развива въображението. Пианото е инструмент, който предоставя възможност за творческа изява или просто моменти на забавление и радост. През последните години се откриват все повече ползи от свиренето на пиано, които свързват музиката със здраво тяло, здрав ум и здравословен живот.

Как влияят уроците по пиано на децата:

Свиренето на пиано повишава когнитивните и интелектуални способности. Активира тези части на мозъка, които са пряко свързани с пространственото и логическото мислене. Също така подобрява паметта, изгражда добри навици като фокус и постоянство, усърдие и творчество, увеличава пространствено-времевите способности, които помагат в математиката, науката и инженерството.

Музикалните уроци физически развиват частта от лявото мозъчно полукълбо, което обработва вербалната комуникация. Деца, които са имали няколко години обучение по пиано биха могли да обогатят речниците си с двадесет процента повече думи.

Редовната музикална практика в ранна възраст може да направи структурни промени в мозъка, които го правят по-ефективен, както по време на практикуване, така и в извън-музикални начинания.

Информация

 • Свободни часове*

  Вторник
  от 15:45 ч. до 19:00 ч.
  Сряда:
  от 17:00 ч. до 19:00 ч.
  Четвъртък:
  от 17:00 ч. до 19:00 ч.
  Събота и Неделя

  *Освен обявените часове, след договорка с преподавателя могат да се изберат и други дни. За повече информация можете да се свържете с нас на тел: 0897811453

 • Цена

  100 лв. за 4 посещения – (1 път седмично)

  180 лв. за 8 посещения – (2 пъти седмично)

 • Начин на плащане

  На място в брой или с карта.

Учебен план

Уроците по пиано са индивидуални и записването става предварително. Детето Ви може да посещава уроците както 1 път седмично, така и 2 пъти.

В учебната програма е включен материал, с овладяването на който се цели учениците да придобият основни инструментално-изпълнителски умения и навици за солово изпълнение на творби по пиано от различни епохи и жанрове съобразени с тяхната възраст.

Главните задачи, към които е насочена програмата са:

 • изграждане на правилна постановка и овладяване на основните

технически похвати,

 • усвояване и прилагане на различни музикално-изразни средства;
 • опознаване и изучаване на основния художествен репертоар и придобиване на необходимата теоретична и практична подготовка за солово изпълнение на пиано;
 • развиване на умения за свирене от пръв поглед и за самостоятелно разучаване на нови (непознати) музикални произведения;
 • създаване на навици за самоподготовка и системни домашни занимания;

Програмата дава възможност да се усвоят основните задачи за свирене на инструмент. Тя цели такова развитие, което да представи изпълнителя с най-цялостна изява на музикалните личностни и индивидуални качества на учениците.

 

Многообразието на музикалните творби помага на преподавателя да подбере произведения за всеки ученик съобразени с неговите индивидуални качества и потребности. Процесът на изграждане на младия пианист се осъществява в две основни направления:

 • Развитие на клавирната техника като основно изразно средство;
 • Развитие на музикалното мислене – като най-важна предпоставка за правилното тълкуване, осмисляне и пресъздаване на клавирните произведения.

По време на урока по пиано, преподавателя следи за придобиването на различни дейности:

 • усвояване на технически похвати- техника;
 • придобиване на правилна позиция на ръце и тяло- постановка;
 • разчитане на непознат текст- A Prima Vista ( от пръв поглед );
 • навлизане в идейно-емоционалното и художествено съдържание на творбите;
 • съзнателно наизустяване;
 • подготовка за сценично изпълнение

Можете да се свържете с нас на тел: 0897811453, за да изберем заедно най-подходящото време спрямо Вашия график и този на детето Ви.

Златина Димитрова

Златина Димитрова  – Учител по музика, пиано, солфеж и елементарна теория на музиката.

Златина e учител по пиано и Музика в училище “Рьорих” от април 2012г.  Завършва национално музикално училище “Любомир Пипков” през 2007 със специалност пиано. През 2011г. завършва бакалавърска степен по Музикална педагогика към Софийски Университет “Свети Климент Охридски”,  а година по-късно и магистър по Музикални мултимедийни технологии.

Педагогическият й стаж започва още в началото на висшето и образование като възпитател в частни градини, а след това като детски вокален педагог за обучение на малки музикални таланти към “Voice Academy” и група “Мики Маус” .

Търсеща  и всеотдайна личност, която  продължа да обучава и развива както себе си така и учениците си, да изследват необятното музикално изкуство и да избират музиката като изказ на емоционална изразност.

От септември 2016г. Златина преминава курс за обучение за сугестопедагози към фондация “Професор Доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева”с обучител Ванина Бодурова. Чрез основния закон – любовта и чрез играта, уроците по пиано минават неусетно, забавно, без натоварване и с голямо желание за научаване. Уроците по пиано се провеждат в уютна естетически издържана и спокойна среда. По стените задължително стоят известни шедьоври на художественото изкуство и музикално-дидактични табла, целящи развиване на периферните перцепции. А играта като основна дейност канализира инфантилизацията на децата към преподавателя за по-благоприятно усвояване на материята и за по-голяма лекота на усвояване. В програмата са включени класически произведения с различни стилове. За по-малките-популярни детски песни и любими саундтракове от филмите на Дисни, а за най-големите в програмата се преплитат класиката и модерни поп, рок и джаз изпълнения.

Музицирането с инструмент развива умствената дейност, логичното мислене, последователността, упоритостта, развива качества за работа, развива двигателната мускулатура, създава навици за дълбока концентрация с целенасочена работа, развива естетическите идеали, съдейства за психорелаксацията и дава възможност за емоционално изразяване.

Мария Николовска

Мария Николовска започва своето музикално образование в Скопие на 5 годишна възраст в държавното музикално училище „Илия Николовски – Луй, където завършва музикално средно училище.
Продължава своето образование в Музикалната академия (Факултет за музикални изкуства).

През цялото свое образование посещава майсторски класове в чужбина при Наталия Трул, Фулвио Турисини, Юри Кот, Рафаел Салинас, Филип Раскин и др. С множество лауреати и награди от конкурси в Македония и в чужбина, също така е изпълнител на множество рецитали и концерти с оркестър.

В момента следва магистратура във НМА “Панчо Владигеров”, гр. София.

Оценки

Средна оценка

Вашата Оценка

[Total: 1   Average: 5/5]