Група: 5 - 12 месеца

Щастливи бебета, щастливи родители.

По време на ежеседмичните срещи Вашето малко слънце ще получава разнообразни стимули за своето емоционално, физическо и когнитивно развитие, които ще му помогнат да започне ранната си социализация и комуникация. А за Вас, майките, това ще е приятно време, в което да научавате нови неща за развитието на детето ви, да получавате отговори на въпросите си и да се убедите, че всяко бебе е нова, изграждаща се личност.

Какви са ползите за бебето:

След приключване на всяко посещение вашето бебе ще е по-подвижно, весело и уравновесено. Програмата е съобразена с развитието на бебето и подпомага родителя, като го учи как да обучава детето си.

Бебетата преминали курса развиват:

 • концентрация
 • координация, баланс и двигателни умения
 • социални умения и игра в група, които подпомагат прехода към детската градина
 • усещане за ритъм, музика и танц
 • по-бързо напредване във физическото си развитие
 • интелигентността им се покачва от по-ранната стимулация
 • усещане за хармония и  баланс

Какви са ползите за Вас:

Информацията, която ще получите е специално подбрана за периода на развитие на бебето Ви. Ще научите много упражнения, които можете да провеждате всекидневно вкъщи, без да ви е необходимо специално оборудване, както и системата за ранно детско развитие, която я има единствено в това обучение. Училище за бебета ще положи и основите на ранно четене, математика и академични знания.

С какво се отличава Училище за бебета във “Фабрика за Мечти Светлина”?

Малките групи и личната комуникация, както и предварителното определяне на нивото и диагностиката в края на модула от квалифициран психолог са още допълнения към училището за бебета.

Има индивидуален подход към всяко бебе и всяка майка и упражненията в групата може да са различни за всеки спрямо интересите и реакциите на бебето.

Всеки модул завършва с диагностика, която показва в кои области бебето се развива много добре и къде има нужда от още упражнения. При необходимост се дава насока към определен специалист. Това дава спокойствие, че всичко при детето се наблюдава и няма повод за притеснения.

По време на всички занятия можете да задавате въпроси независимо от актуалната тема. Ако някое дете има по специфичен казус, може обсъждането му да е по телефона, а ако засяга темата, той се дискутира и разяснява с всички майки по време на занятието.

Ще получавате подробна информация по имейл. По време на занятието се показва практическата част. Ако след прочитане на материалите има още въпроси, можете свободно да попитате на следващото занятие.

Модул 1 : от 5 месеца до 1 година

Тема 1. Развитие на бебето през този период

Тема 2. Хранене и сън

Тема 3. Двигателно развитие

Тема 4. Комуникация

Тема 5. Емоции и регулацията им

Тема 6. Когнитивно развитие

Тема 7. Измисляне на игри и играчки

Тема 9. Темпераменти при децата

Тема10. Привързано родителство и диагностика на бебето в края на триместъра

Какво трябва да имате предвид:

С цел формирането на подкрепяща общност препоръчваме да се включите още от първото занятие. Дори и да е започнал модулът, ново бебе може да се включи, ако все още има места в групата. Стаята е топла, уютна и подходяща среда за бебета. Заниманията протичат на пода вурху комфортни възглавници както за Вас, така и за бебето. Ако желаете бебето Ви да бъде върху неговото си одеалце, може да го вземете със себе си.

Информация

 • Кога:

  Провежда се всеки вторник и неделя:
  група I
  5-12 месеца от 10:00 ч. – 11:00 ч.
  група II
  12-24 месеца от 11:30 ч. – 12:30 ч.

 • Цена:

  Цена: 15 лв. на посещение

 • Начин на плащане:

  На място в брой или с карта.

Всяко занимание започва с успокояване, събличане и приготвяне на бебето. Докато бебето свиква с обстановката, се дава информация по темата, която се води като дискусия – диалог.

Всяка майка може да сподели и да се обсъди в група случаващото се с развитието на бебето.  Идеята е да създадем подкрепяща и разбираща среда, в която си даваме опора по време на предизвикателствата, които срещаме ежедневно.

Започва се с масаж, лека гимнастика, йога  и танци. После се преминава през упражненията, търси се интересно занимание за всяко бебе като не е задължително всички да правят едно и също. Всяко занимание трябва да доставя удоволствие за бебето и докато е така, то се повтаря. Всяка майка ще научи различни упражнения и ще разбере коя дейност може да разведри бебето, ако нещо не му хареса.

Има и общи игри включващи всички бебета. Стремим се да се чува смях и гукане. Майките могат да комуникират една с друга, насърчава се и комуникацията на бебетата помежду им.

Фонът е класическа музика и различни аромати, има променяща се сила на светлината и атмосферата е понякога релаксираща, понякога весела, създаваща радост и удовлетвореност.

Десет минути преди края на занятието майките подготвят плавно бебетата за приключване и задават последни въпроси или общуват помежду си.

Модул 1 – от 5 месеца до 1 година

Тема 1. Развитие на бебето през този период

Тема 2. Хранене и сън

Тема 3. Двигателно развитие

Тема 4. Комуникация

Тема 5. Емоции и регулацията им

Тема 6. Когнитивно развитие

Тема 7. Измисляне на игри и играчки

Тема 9. Темпераменти при децата

Тема10. Привързано родителство и диагностика на бебето в края на триместъра

Мария Каменова

Здравейте, аз съм Мария Каменова, психолог, психотерапевт по когнитивно-поведенческа терапия и арт-терапия за деца. Специалист съм по ранно детско развитие и работя по медодите на Глен Доман, Монтесори, Томас Верни, Логан и др., които са едни от най-добрите и признати в световен мащаб.
Завършила съм психология в Германия, а опитът ми е в работа с групи и индивидуално с малки и пораснали деца. За мен ученето е начин на живот и не съм го прекъсвала от дете.

Какво ме вдъхновява?
Всекидневно виждам и намирам нови теми, нови открития, нови книги, които ме вдъхновяват и искам да предам тази моя страст и откритията ми на децата и родителите им.

Обичам децата и освен специалист съм и майка на две момиченца, чиито жизнерадостни очи ми дават сили, дори когато физически съм изморена.

Защо се включвам във „Фабрика за мечти Светлина“?
За мен обученията тук са възможност да дам знания, умения, спокойствие, радост, надежда, желание и мечти. Както и заедно с майките, емоционално достигнали до желанието да се включат в обучения от психологическа гледна точка, да изживеем това приключение и да сме удовлетворени от постигнатите резултати.

За какво мечтая?
Мечтая всички майки да имат достъп до информация и умения, с които да се чувстват сигурни и щастливи със своите деца.
Любимият ми цитат е: „Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв, като порасне“ – Пабло Пикасо.

Оценки

Средна оценка

Вашата Оценка

[Total: 0   Average: 0/5]