Група: 5 - 13 месеца

course-4
Запази място

Щастливи бебета, щастливи родители.

По време на ежеседмичните срещи Вашето малко слънце ще получава разнообразни стимули за неговото емоционално, физическо и когнитивно развитие, ще може да започне ранната му социализация и комуникация. А за вас майките това ще е приятно време, в което да научавате нови неща за развитието на детето, да получавате отговори на въпросите си и да видите, че всяко бебе е нова, изграждаща се личност.

Какви са ползите за бебето:

След приключване на всеки модул вашето бебе ще е по-подвижно, весело и уравновесено. Програмата е съобразена с развитието на бебето и подпомага родителя, като го учи как да обучава детето си.

Бебетата преминали курса развиват:

 • концентрация
 • координация, баланс и двигателни умения
 • социални умения и игра в група
 • усещане за ритъм, музика и танц
 • по-бързо напредване във физическото си развитие
 • интелигентността им се покачва от по-ранната стимулация
 • усещане за хармония и  баланс

Какви са ползите за Вас:

Информацията, която ще получите е специално подбрана за периода на развитие на бебето Ви. Ще научите много упражнения, които можете да провеждате всекидневно вкъщи, без да ви е необходимо специално оборудване. Училище за бебета ще положи и основите на ранно четене, математика и академични знания.

С какво се отличава Училище за бебета във “Фабрика за мечти Светлина”?

Малките групи и личната комуникация, както и предварителното определяне на нивото и диагностиката в края на модула от квалифициран психолог са още допълнения към училището за бебета.

Има индивидуален подход към всяко бебе и всяка майка и упражненията в групата може да са различни за всеки спрямо интересите и реакциите на бебето.

Всеки модул завършва с диагностика, която показва в кои области бебето се развива много добре и къде има нужда от още упражнения. При необходимост се дава насока към определен специалист. Това дава спокойствие, че всичко при детето се наблюдава и няма повод за притеснения.

По време на всички занятия можете да задавате въпроси независимо от актуалната тема. Ако някое дете има по специфичен казус, може обсъждането му да е по телефона, а ако засяга темата, то се обяснява с всички майки по време на занятието.

Ще получавате подробна информация по имейл. По време на занятието се показва практическата част. Ако след прочитане на материалите има още въпроси, можете свободно да попитате на следващото занятие.

Темите, които се покриват:

 1. Развитие на бебето
 2. Ритуал на заспиване и захранване
 3. Двигателно развитие
 4. Комуникация и социално развитие
 5. Емоциите и регулацията им
 6. Когнитивно развитие
 7. Игри и играчки
 8. Ранно детско развитие
 9. Темпераменти при децата
 10. Щастливи родители – щастливи деца  и диагностика на бебето в края на модула

Какво трябва да имате предвид:

С цел формирането на подкрепяща общност препоръчваме да се включите още от първото занятие. Дори и да е започнал модулът, ново бебе може да се включи, ако все още има места в групата. Стаята е топла, уютна и подходяща среда за бебета. Заниманията протичат на пода като има комфортни възглавници както за Вас, така и за бебето. Ако желаете бебето Ви да бъде върху неговото си одеалце, може да го вземете със себе си.

Запази място

Информация

 • Кога:

  Стартира на 21.04 – неделя
  от 10:30 до 12:00ч.

  • Провежда се всяка неделя от 11:00 до 12:30 ч.
  • Продължителност – 10 седмици
 • Цена:

  При записване за целия курс преди 21.04 – 180 лв.

  При записване след първо занятие – 20 лв. на посещение през оставащите седмици

 • Начин на плащане:

  На място в брой или с карта.

Запази място

Всяко занимание започва с успокояване, събличане и приготвяне на бебето. Докато бебето свиква с обстановката, се дава информация по темата, която се води като дискусия – диалог.

Всяка майка може да сподели и да се обсъди в група случаващото се с развитието на бебето.  Идеята е да създадем подкрепяща и разбираща среда, в която си даваме опора по време на предизвикателствата, които среща.

Започва се с масаж, лека гимнастика, йога  и танци. После се преминава през упражненията, търси се интересно занимание за всяко бебе като не е задължително всички да правят едно и също. Всяко занимание трябва да доставя удоволствие за бебето и докато е така, то се повтаря. Всяка майка ще научи различни упражнения и ще разбере коя дейност може да разведри бебето, ако нещо не му хареса.

Има и общи игри включващи всички бебета. Стремим се да се чува смях и гукане. Майките могат да комуникират една с друга, насърчава се и комуникацията на бебетата помежду им.

Фонът е класическа музика и различни аромати, има променяща се сила на светлината и атмосферата е понякога релаксираща, понякога весела, създаваща радост и удовлетвореност.

Десет минути преди края на занятието майките подготвят плавно бебетата за приключване и задават последни въпроси или общуват помежду си.

 

Мери

Здравейте, аз съм Мария Каменова, психолог, психотерапевт и специалист по ранно детско развитие.
Завършила съм психология в Германия, а опитът ми е в работа с групи и индивидуално с малки и пораснали деца. За мен ученето е начин на живот и не съм го прекъсвала от дете.

Какво ме вдъхновява:
Всекидневно виждам и намирам нови теми, нови открития, нови книги, които ме вдъхновяват и искам да предам тази моя страст и откритията ми на децата и родителите им.

Обичам децата и освен специалист съм и майка на две момиченца, чиито жизнерадостни очи ми дават сили, дори когато физически съм изморена.

Защо се включвам във “Фабрика за мечти Светлина:
За мен обученията тук са възможност да дам знания, умения, спокойствие, радост, надежда, желание и мечти. Както и заедно с майките, емоционално достигнали до желанието да се включат в обучения от психологическа гледна точка, да изживеем това приключение и да сме удовлетворени от постигнатите резултати.

За какво мечтая:
Мечтая всички майки да имат достъп до информация и умения, с които да се чувстват сигурни и щастливи със своите деца.
Любимият ми цитат е: „Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв, като порасне“ – Пабло Пикасо

Оценки

Средна оценка

Вашата Оценка

[Total: 0    Average: 0/5]