ИЗГУБЕНИ В ТИЙНЕЙДЖЪРСТВОТО /2-ра част/

Никъде няма справочник за възпитаване на тийнейджър и се лутаме, грешим, стресираме и травмираме в желанието си да бъдем добри родители на добри хора.

Във втора част на семинара ще говорим за:

✔ Какво е токсична мъжественост и токсична женственост?

✔ Как социализирането (одобрението, приемането) е изведено на пиедестал, а това спира много деца да рискуват и дръзват с идеи и изяви?

✔ Как да говорим за секс, сексуалност и интимни контакти, каква позиция да имаме и как да я предадем?

✔ Какво са депресивните състояние, как да ги разпознаваме и помагаме и как да съдействаме за развиване на взаимопомощ и осъзнатост?

✔ Какво трябва да знаем за някои специфични проблеми: наркотици, алкохол, цигари, противообществени прояви, бягство (навътре и навън) и др.

(ИЗПРАТЕТЕ И ВАШИ АКТУАЛНИ ПРОБЛЕМИ, КОИТО ДА ВКЛЮЧИМ В ПРОГРАМАТА)

Някъде сред тези и отговори на случайни други въпроси имаме надежда да стъпваме по-уверено по родителската пътека и с повече приемане и разбиране да се свързваме с младите хора, които растат пред очите ни.

В първата част от семинара вече говорихме за психологическо, физическо и умствено развитие, травми и маски, както и специфична проблематика: здравословна и вредна агресия, справяне с чувства, разбиране и слушане, бунт и наказание, самостоятелност, хвалене и освобождаване от вменени роли.  Успяхме да сменим гледната си точка и влязохме за малко в роля на тийнейджъри.

И във втора част ще се фокусираме върху връзката и взаимното доверие с нашите тийнейджъри.  Ще помислим заедно дали и защо спряхме да танцуваме, да пеем, да си разказваме истории и да мълчим спокойно заедно с децата си?!

⭐ Кога?
13 февруари, 2020 г.  от 17:30 ч. до 20:30 ч.

⭐ Къде?
Фабрика за мечти „Светлина“,
кв. Лозенец, ул. Св. Седмочисленици 23

⭐ Колко?
20 лв.

? +35989 781 1453

Лектор: Лилия София Попганчева – групов аналитик, умствен треньор (mental coach), консултант-психолог в Частен образователен комплекс “Светлина”, на свободна практика и ко-водещ на семинарите “План да бъда” на Фондация “Мога сам”; обучена в психодрама метод (НБУ), групова анализа (Виенски университет “Зигмунд Фройд”), метода Soul Detective Work (енергийна психотерапия), mental game coaching (спортна психология, Peak Performance Sports), рейки, дихателни и медитативни практики.
*** Местата в семинара са ограничени и предварителното запазване на място е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Начало

5:30 pm

четвъртък, февруари 13, 2020

Край

8:30 pm

четвъртък, февруари 13, 2020