Партньорските връзки през призмата на Семейните Констелации

По време на семинара чрез метода „Семейни констелации“ ще изследваме скритите динамики, които влияят на нашите интимни взаимоотношения и по-дълбоките причини за дисбаланса и трудностите в една партньорска връзка.

Темите, които ще разгледаме:

– баланс на даване и получаване;

– непосрещнати очаквания и от двете страни;

– повтарящи се нефункционални модели във връзките;

– „неподходящи” партньори;

– трудности в създаването на дългосрочна връзка;

– страх от секс или интимност;

– страх от самота;

– ревност, връзки с повече от един партньор едновременно;

– приключване на стари връзки;

– мястотo на бившите партньори в живота ни;

– мястото на децата;

– връзки и аборти.

По време на семинара ще разгледаме как семейните констелации могат да помогнат на хората да възстановят хармонията в своите връзки и какво могат да направят партньорите в дългосрочен план, за да позволят на своята връзка да процъфти. Разглеждайки несъзнателните лоялности към предците, става ясно колко е голямо влиянието на рождените семейства върху връзките.

Семейната констелация може да бъде добър терапевтичен инструмент, който да даде повече яснота за скритите динамики във връзката. Тя може да помогне на любовта отново да потече свободно, защото изважда наяве скритите причини за трудностите във връзката, правейки възможно да се потърсят разрешения.

Констелацията е и начин да се подобрят взаимоотношенията, без да трябва да се премине през безкрайни сесии с терапевт. Не е нужно партньорът да присъства и дори не е необходимо да знае за констелацията. В този случай се разглежда частта на присъстващия клиент във връзката и се опитват да се намерят подходящите решения за този човек. Етиката забранява да се разглежда семейната система на липсващия партньор, но това не е проблем. Ако единият от партньорите премине през процес на осъзнаване и промяна, другият е принуден да се преориентира и адаптира, ако иска да останат заедно. Опитът показва, че усилията на единия партньор за разрешаване на проблемите във връзката въздействат на другия партньор.

Практическият семинар ще се проведе в следния ред:

  • Въведение в метода и темата
  • Водена медитация за центриране и свързване с корените
  • Работа в групи
  • Индивидуална/и констелация/и

Водещ: Веселина Калчева фасилитира групи за личностно развитие и медитации от 2015  г. През 2019 г. завършва тригодишно обучение по метода „Семейни Констелации” при Румен Янкулов. Обучава се на метода и при Свагито Либермайстер, Багат Зайлхофер, Франческа Мейсън Боринг, Шавасти. През годините aсистира на множество групи и тренинг за водещи по метода. За последната година и половина има проведени над 20 групи за практика по Семейни Констелации. Най-голямата и непреходна страст в съзнателния й живот е изследването на Човека и Вселената. От малка се задълбочава и разучава най-различни системи за личностно опознаване и развитие – Психология, Йога, Квантова Физика, Енергийни системи за развитие, Медитации, Хюман Дизайн, Ген ключове, Праймъл терапия, Арт терапия, НЛП, Сатори.

⭐ Кога?
16 февруари, 2020 г.  от 17:30 ч. до 20:30 ч.

⭐ Къде?
Фабрика за мечти „Светлина“,
кв. Лозенец, ул. Св. Седмочисленици 23

⭐ Колко?
30 лв.

? +35989 781 1453

*** Местата в семинара са ограничени и предварителното запазване на място е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Начало

5:30 pm

неделя, февруари 16, 2020

Край

8:30 pm

неделя, февруари 16, 2020