Златина Димитрова

Златина Димитрова  – Учител по музика, пиано, солфеж и елементарна теория на музиката.

Златина e учител по пиано и Музика в училище “Рьорих” от април 2012г.  Завършва национално музикално училище “Любомир Пипков” през 2007 със специалност пиано. През 2011г. завършва бакалавърска степен по Музикална педагогика към Софийски Университет “Свети Климент Охридски”,  а година по-късно и магистър по Музикални мултимедийни технологии.

Педагогическият й стаж започва още в началото на висшето и образование като възпитател в частни градини, а след това като детски вокален педагог за обучение на малки музикални таланти към “Voice Academy” и група “Мики Маус” .

Търсеща  и всеотдайна личност, която  продължа да обучава и развива както себе си така и учениците си, да изследват необятното музикално изкуство и да избират музиката като изказ на емоционална изразност.

От септември 2016г. Златина преминава курс за обучение за сугестопедагози към фондация “Професор Доктор Георги Лозанов и професор доктор Евелина Гатева”с обучител Ванина Бодурова. Чрез основния закон – любовта и чрез играта, уроците по пиано минават неусетно, забавно, без натоварване и с голямо желание за научаване. Уроците по пиано се провеждат в уютна естетически издържана и спокойна среда. По стените задължително стоят известни шедьоври на художественото изкуство и музикално-дидактични табла, целящи развиване на периферните перцепции. А играта като основна дейност канализира инфантилизацията на децата към преподавателя за по-благоприятно усвояване на материята и за по-голяма лекота на усвояване. В програмата са включени класически произведения с различни стилове. За по-малките-популярни детски песни и любими саундтракове от филмите на Дисни, а за най-големите в програмата се преплитат класиката и модерни поп, рок и джаз изпълнения.

Музицирането с инструмент развива умствената дейност, логичното мислене, последователността, упоритостта, развива качества за работа, развива двигателната мускулатура, създава навици за дълбока концентрация с целенасочена работа, развива естетическите идеали, съдейства за психорелаксацията и дава възможност за емоционално изразяване.