Мария Каменова

Здравейте, аз съм Мария Каменова, психолог, психотерапевт по когнитивно-поведенческа терапия и арт-терапия за деца. Специалист съм по ранно детско развитие и работя по медодите на Глен Доман, Монтесори, Томас Верни, Логан и др., които са едни от най-добрите и признати в световен мащаб.
Завършила съм психология в Германия, а опитът ми е в работа с групи и индивидуално с малки и пораснали деца. За мен ученето е начин на живот и не съм го прекъсвала от дете.

Какво ме вдъхновява?
Всекидневно виждам и намирам нови теми, нови открития, нови книги, които ме вдъхновяват и искам да предам тази моя страст и откритията ми на децата и родителите им.

Обичам децата и освен специалист съм и майка на две момиченца, чиито жизнерадостни очи ми дават сили, дори когато физически съм изморена.

Защо се включвам във „Фабрика за мечти Светлина“?
За мен обученията тук са възможност да дам знания, умения, спокойствие, радост, надежда, желание и мечти. Както и заедно с майките, емоционално достигнали до желанието да се включат в обучения от психологическа гледна точка, да изживеем това приключение и да сме удовлетворени от постигнатите резултати.

За какво мечтая?
Мечтая всички майки да имат достъп до информация и умения, с които да се чувстват сигурни и щастливи със своите деца.
Любимият ми цитат е: „Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв, като порасне“ – Пабло Пикасо.