Теофана Манева

Здравейте!

Казвам се Теофана и през далечната 1996 г. завърших куклена режисура. Работих в театъра, създавайки спектакли на сенки и с кукли, а по-късно и в Нова телевизия като автор и режисьор на детски предавания.

От 2002 г. до 2007 г.  живях в Мадрид, където създадох  детски център Play Art Gallery. Там провеждах курсове и ателиета на теми: Игри за играене, Театър, Приложни изкуства, Техники за стимулиране на креативността, както и играех няколко моноспектакъла.

В института на младежта в Мадрид  давах  курсове за хора работещи с деца в различни организации на теми: „Тялото, предметите и куклите като средства за развитие на креативността“ и „Изкуството на оживяване на материята“.

Завърших Валдорфска педагогика в Мадрид и по-късно през есента на 2007 г.,  с група съмишленици, основахме първата валдорфска детска градина в България. През следващите години работих като валдорфски педагог, а по-късно и като педагогически директор на Валдорфското училище в София.

През 2018 г. създадох творческа лаборатория – КреАРТория.  Едно пространство, където приложни изкуства, актъорско майсторство, куклен театър, рисуване, музика и литература се преплитат в едно синтетично изкуство.

Защо „КреАРТория“?

За да събудя  творческия пламък в децата, да им помогна да развият образно мислене, да  има място, където да тренират въображението си, да следват мечтите си и да получат смелостта да бъдат свободни създатели.

За повече информация за КреАРТория може да посетите фейсбука на проекта: КреАРТория-творческа лаборатория.